KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE KRAJE VYSOČINA se sídlem v JIHLAVĚ

Oznamování zdravotních obtíží po konzumaci potravin

Zdravotní obtíže po konzumaci potravin - co mám dělat?

Objevila-li se u Vás nežádoucí reakce po konzumaci potraviny či doplňku stravy, měli byste tuto skutečnost v prvé řadě konzultovat se svým ošetřujícím lékařem. Ten Vás odborně vyšetří, komplexně zhodnotí Váš zdravotní stav a navrhne nejlepší způsob řešení Vašich obtíží.

Vaši negativní zkušenost s konzumací potraviny/doplňku stravy můžete nahlásit i příslušnému pracovníkovi Krajské hygienické stanice, který se Vašimi potížemi na základě svých legislativních kompetencí bude zabývat.

 

Kontakt pro Kraj Vysočina:
Jméno: Bc. Kamila Urbanová, DiS.
Telefon: +420 567 564 575

 

Zdravotní obtíže po konzumaci potraviny/doplňku stravy můžete dobrovolně také sdělit prostřednictvím online formuláře webových stránek projektu Nutrivigilance.

 

Tento projekt byl spuštěn v roce 2014 pod záštitou Státního zdravotního ústavu (Centrum zdraví, výživy a potravin v Brně) a jeho podstatou je sběr a analýza informací, které se týkají nežádoucích reakcí (neinfekčního charakteru) po konzumaci vybraných druhů potravin/doplňků stravy. Zanalyzované informace o konkrétních potravinách a zdravotních potížích, které se po jejich konzumaci objevily, se stanou podkladem pro preventivní a nápravná opatření k zajištění ochrany zdraví obyvatel.

 

Nutrivigilance - Logo

 

Více informací o projektu naleznete na domovské stránce http://nutrivigilance.szu.cz.